تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال

تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال

تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال

تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال

چیلر اسکرال ، اسکرو ، سانتریفیوژ و پیستونی همگی بر یک اصول ثابت و بر اساس سیکل تبرید تراکمی کار می کنند. تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال و بقیه آنها در نوع کمپرسور استفاده شده در آن است که هر نوع کمپرسور مزایا و معایب خاص خود را دارد که امروزه معمولا در بیشتر کاربردها از کمپرسور اسکرال در تناژهای کم و از کمپرسور اسکرو در تناژهای بالا استفاده می شود.

از نظر ظرفیت:

ابتدا تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال را از نظر ظرفیت (توان) بررسی می کنیم. در بیشتره چیلرهای با ظرفیت کم (تقریبا تا حداکثر ۲۰۰ تن تبرید) از چیلر اسکرال استفاده می شود. ظرفیت چیلرهای اسکرال معمولا از ۵ تن تبرید شروع و تا ۲۰۰ تن تبرید ادامه پیدا می کند و ضریب عملکرد آن بین ۴٫۹ تا ۵٫۹ (۰٫۵۹۶ تا ۰٫۷۱۸ کیلو وات بر تن) است. (منظور از تن تبرید همان اسب بخار است که واحد توان می باشد.)

با افزایش ظرفیت مورد نیاز بیش از این مقدار ، تعداد کمپرسورهای اسکرال افزایش می یابد تا ظرفیت آنها با هم جمع شود. عیب افزایش تعداد کمپرسورها این است که کنترل ظرفیت چیلر به صورت پله ای شده (با وارد کردن یا خارج کردن کمپرسور از مدار) و نمی توان کنترل پیوسته روی آن انجام داد. هر چند استفاده از چند کمپرسور به صورت ترکیبی ، عیب ذکر شده را دارد ولی معمولا با لوله کشی چند مدار مبرد به چند کمپرسور ، قابلیت اعتماد به سیستم را می توان افزایش داد و درصورت خرابی یکی از کمپرسورها ، چیلر با کمپرسورها و مدارهای دیگر به کار خود ادامه می دهد. برای مثال یک چیلر ۸۰ تن ممکن است که ۴ کمپرسور ۲۰ تن داشته باشد که دو کمپرسور برای مدار اول مبرد و دو کمپرسور دیگر برای مدار دوم آن لوله کشی می شوند. اگر به هر دلیلی یکی از کمپرسورها یا مدار آن دچار ایراد شود ، مدار دیگر همچنان به کار خود ادامه داده و با ظرفیت کمتر به سرد سازی ادامه می دهد. هنگامی که ظرفیت مورد نیاز از سایز چند کمپرسور اسکرال ترکیبی فراتر رود (معمولا بیشتر از ۴ تا ۶ کمپرسور اسکرال ۳۰ تن تبرید) از چیلر اسکرو استفاده می شود.

از نظر قابلیت اعتماد و تحمل پذیری:

کمپرسور اسکرال ساختار ساده ، تعداد قطعات و فشار کاری کمی دارد و بر یاتاقان های آن فشار کمی وارد می شود. کمپرسور اسکرال دو قطعه حلزونی شکل دارد که یکی ثابت و دیگری متحرک است که هیچ تماس فیزیکی بین آن دو وجود ندارد و استهلاک آن بسیار کم است. در ضمن میان تمام کمپرسورها ، نوع اسکرال کمترین تعداد قطعات رفت و برگشتی و طول عمر بسیار زیادی دارد ولی همانطور که گفته شده ظرفیت آن کم است و در مینی چیلرها و چیلرهای با ظرفیت کم استفاده می شود.

کمپرسور اسکرو نسبت به اسکرال کمی پیچیده تر است و از دو روتور مارپیچ تشکیل شده که در تماس با یکدیگر هستند و با دقت بسیار زیادی ساخته می شوند که به علت تماس ، حتما به روغن کاری نیاز دارند. از نظر نوع روغن کاری به دو دسته روغن کاری تزریقی و آزاد تقسیم می شوند. کمپرسور اسکرو در ظرفیت های بالا مورد استفاده قرار گرفته و نسبت به نوع پیستونی بهینه تر و کم صداتر است و مهمترین مزیت آن قابلیت تغییر ظرفیت آن و بهینه بودن ، هم در حالت کم باری و هم تمام باری است (بر خلاف کمپرسور سانتریفیوژ که فقط در حالت تمام بار ، راندمان بالایی دارد.)

از نظر سطح صدا:

کمپرسور اسکرو معمولا سطح صدای بیشتری نسبت به اسکرال دارد. سطح صدای کمپرسور اسکرال ۴۰ تا ۶۰ دسیبل و کمپرسور اسکرو ۷۰ تا ۸۵ دسیبل است. البته هر دو این کمپرسورها نسبت به کمپرسورهای پیستونی صدای کمتری ایجاد می کنند. یکی از دلایلی که برای پروژه های مسکونی از چیلرهای اسکرال استفاده می شود این است که این چیلرها سطح صدای پایینی دارند.

اشتراک گذاری پست


ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد