فن کویل زمینی
فن کویل زمینی و ویژگی های آن
فن کویل زمینی یکی از انواع فن کویل های رو کار است که به صورت عمودی و ایستاده روی زمین قرار میگیرد. از آنجایی که فن کویل زمینی کاملاً مشخص است، در طراحی ظاهر آن دقت بالایی میشود. در واقع فن زمینی قسمتی از ظاهر کلی فضا به حساب میآید و عنصری از دکوراسیون آن است. نمونه های زیادی از آنها را در انواع فضاهای تجاری، اداری، آموزشی و حتی مسکونی دیدهایم.
نحوه کار فن کویل های زمینی
نحوه کار فن کویل زمینی به این صورت است که مکش هوا از روبرو یا پشت و دمش هوا از بالا اتفاق میافتد. این چرخه هوای درون محیط را تعویض کرده و جریان هوا به راه میاندازد. این فن کویل طیف ظرفیت های مختلفی دارد و شکل و زاویه دمش هوا هم در آنها قابل تنظیم است. نمونه های دریچهای زاویه دار فن کویل نام فن کویل زمینی شیب دار به خود میگیرد.
فن کویل های زمینی در دو نوع تعریف میشوند: دو لوله ای و چهار لوله ای. در فن کویل های دو لوله ای هر کدام از این دو لوله به جریان آب گرم و سرد اختصاص دارند، بنابراین در این مدل از فن کویل های زمینی دستگاه مجبور است یا به صورت گرمایشی و یا به شکل سرمایشی کار کند، امکان فعالیت برای دستگاه به صورت هر دو مدل همزمان وجود ندارد.اما فن کویل های چهار لوله ای یک کویل سرد و یک کویل گرم دارند و به همین علت میتوانند همزمان به صورت سرمایشی و گرمایشی کار کنند.
اگر به یاد آوریم که هوای سرد در قسمت های پایینی یک محیط قرار میگیرد و هوای گرم به علت سبکی در قسمتهای بالایی، میتوانیم علت قرارگیری دریچه های ورودی و خروجی فن کویل را درک کنیم.
در فصول سرد، دریچه ورودی که نزدیک به زمین است، هوای سرد را به داخل فن کویل میکشد. این هوا بعد از گرم شدن از دریچه خروجی که بالای فن کویل زمینی قرار دارد دوباره به محیط داخل اتاق بازگردانده میشود.
در فصول گرم هم همین هوای سرد، از طریق مکنده های دریچه ورودی وارد فن کویل شده، دوباره سردتر میشود و بعد از طریق دریچه های خروجی وارد فضا میشود تا محیط را خنک کند.
معایب فن کویل زمینی
از آنجایی که گفتیم فن کویل زمینی به صورت جسمی روی زمین به صورت ایستاده قرار میگیرد، بنابراین فضای زیادی را به خود اختصاص میدهد. البته که با پیشرفت تکنولوژی های ساخت، ابعاد فن کویلهای جدید تغییر کرده و خیلی از آنها کاملاً با اختلافی فاحش باریکتر از نمونه های قدیمی هستند و حجم کمتری را اشغال میکنند، اما به هر حال این موضوع میتواند در محیط های کوچک مسئله ساز باشد.
از دیگر معایب فن کویل سر و صدایی است که تولید میکند. از آنجایی که این فن کویل جسماً روی زمین قرار دارد بنابراین سر و صدای آن کاملاً میتواند حس شود، البته که بسته به هر فن کویل متفاوت است و میتوان آن را به راه های مختلف، شیوه نصب و با استفاده از دمنده های گوناگون کنترل کرد تا آزاردهنده نباشد، اما به هر حال میزان صدای تولید شده به صفر نمیرسد.
مزایای فن کویل زمینی
به دلیل روکار بودن فن کویل های زمینی، دسترسی به فن کویل به راحتی انجام میشود. این قضیه هم سهولت نصب آن را به دنبال دارد و هم سهولت تعمیر آن در مواقع خرابی و تعویض اجزایی مانند فیلتر در صورت نیاز.
به هر حال مزیت های کلی فن کویل ها، باعث میشود که خیلی از افراد راغب شوند برای فضای خود از فن کویل استفاده کنند، اما وقتی برای بنا این امکان وجود ندارد که از سقف یا دیوار شکافته شود تا فن کویل درون آن به صورت تو کار قرار بگیرد، میتوان از فن کویل زمینی استفاده کرد. این فن کویل روی زمین قرار میگیرد و به این شکل هم محیط از امکانات و مزایای فن کویل برخوردار میشود هم نیازی به تغییر و بازسازی بنا نیست. به این شکل استفاده از فن زمینی در هر محیطی بدون مشکل و امکان پذیر است.
همانطور که گفته شد، فن کویل زمینی به عنوان یک عامل در دکوراسیون محسوب میشود، این موضوع باعث شده که تولیدکنندگان برای ظاهر فن کویل تنوع ظاهری و رنگ و طراحی های متنوعی قائل شوند. تنوع ظاهری و تنوع رنگ موجود برای فن کویل های زمینی طبیعتاً استقبال افراد زیادی را به دنبال دارد، به این ترتیب این فن محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
گروه مهندسین تتا تولیدکننده چیلرهای تراکمی هواخنک، فن کویل ها ( سقفی توکار / کانالی / زمینی سقفی )، هواساز های زیرسقفی و … در ظرفیت های مختلف می باشد. انواع فن کویل ها در ظرفیت های گوناگون و برای کاربردهای مختلف در کارخانه) طراحی و تولید می شود و با قیمت مناسب به فروش می رسند. جهت کسب اطلاعات بیشتر ، درباره انواع فن کویل و نحوه کار و اخذ مشاوره در خصوص پروژه ها شامل طراحی و برآورد ظرفیت سیستم های سرمایشیشناخت ویژگی های محصولات ما و نیز استعلام قیمت آنها از وب سایت گروه مهندسین تتا www.tetacompany.com دیدن فرمایید و یا به آدرس اینستاگرام ما @iranteta مراجعه فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید